close
Premijera
 
Pravne informacije

Prikupljanje podataka
Na nekim stranicama internet prezentacije HBO možete se pretplatiti na naše elektronske biltene, učestvovati u nekom od naših foruma ili nekoj od grupa. Lični podaci koji su povezani s identitetom određene osobe i koji se mogu prikupiti na ovim stranicama uključuju: ime, e-poštansku adresu…

Na nekim stranicama internet prezentacije HBO moguće je dati podatke o drugim ljudima. Na primer, možete dati ime neke osobe i njenu e-poštansku adresu da biste joj poslali elektronsku čestitku, a ukoliko naručite i poklon i želite da ga pošaljete direktno primaocu, možete da unesete i ime primaoca i njegovu adresu. Podaci koji su povezani s identitetom određene osobe i koje na ovoj prezenaciji mogu biti prikupljene o drugim osobama, uključuju: ime primaoca, adresu, e-mail i telefonski broj.

Na određenim stranicam naše internet prezentacije, samo osobe koje nam daju tražene podatke, koji ih identifikuju, biće u mogućnosti da naruče proizvode, programe i usluge ili da učestvuju u aktivnostima i ponudama na toj web stranici.

Pri poseti mnogih naše internet prezentacije možda ćemo prikupiti i neke podatke koji nisu povezani s identitetom određene osobe. Na primer, tip pretraživača koji koristite (npr. Internet Explorer), tip operativnog sistema koji koristite (npr. Windows '95), kao i ime vašeg Internet provajdera (npr. America Online, Earthlink).

Kolačići (Cookies)
Da bismo poboljšali vaše iskustvo na našoj internet prezentaciji, mnoge njene strane koriste tzv. “kolačiće”. Kolačići su tekstualne datoteke koje smeštamo u vaš pretraživač da bismo sačuvali vaše interese. Sami kolačići ne otkrivaju nam vašu e-mail adresu ni bilo koji drugi podatak koji je povezan s identitetom određene osobe, ukoliko vi ne odlučite da nam date taj podatak, na primer tako da se registrujete na nekoj od naših internet prezentacija. Međutim, kada na nekoj od stranica odlučite da date podatke koji su povezani s identitetom određene osobe, taj podatak se može povezati s podacima sačuvanim u “kolačiću”.
“Kolačiće” koristimo radi prikupljanja podataka o korišćenju naših prezentacija kao i zbog poboljšavanja njihovih sadržaja i ponude. Na primer, “kolačiće” možemo koristiti da bismo za vas prilagodili korišćenje naše internet prezentacije (npr. da vas prepoznamo po imenu kada se vratite na našu stranicu), sačuvamo vašu lozinku u područjima zaštićenim lozinkom, i omogućimo vam da koristite platne kartice na našim internet prezentacijama. “Kolačiće” možemo koristiti i da vam ponudimo proizvode, programe i usluge.

Posebna poruka roditeljima
Internet prezentacija koju ste posetili, jedna je od HBO-ovih prezentacija za široku publiku. Za više informacija o zaštiti privatnosti na dečjim stranicama, pročitajte Izjavu o zaštiti privatnosti na dečjim stranicama koje vas zanimaju.